Çerez Politikası

Güncellenme Tarihi 17.12.2020

 

ÇEREZ AYDINLATMA METNİ

https://www.ayyildiz.com.tr domaini AYYILDIZ tarafından kullanılmaktadır. AYYILDIZ olarak, çevrimiçi sitemizi ziyaretleriniz sırasında sizlerin deneyiminizi geliştirmek ve sitemizin çalışması için çerezler, pikseller, gifler vb. (“Çerez”) kullanımına izin verilmektedir. Çerez, siteyi ziyaret ettiğinizde tarayıcınız aracılığıyla bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza kaydedilen küçük boyutlu bir metin dosyasıdır. Çerezler, çoğunlukla kişiyi doğrudan tanımlayabilecek veri içermeyen rastgele oluşan numara ve harflerden oluşmaktadır.

Sitemizde Çerezlerin kullanım 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) olmak üzere sair mevzuatlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

İşbu Aydınlatma Metni, sitemizi kullanarak ve çerez koşullarını kabul etmiş olduğunuzda tarafımızca işlenmekte olan çerezlerin kullanımı ile elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgilendirme amacıyla düzenlenmiş olup, sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi anlatmaktadır.

AYYILDIZ olarak sitemizde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize yeni çerezler ekleyebiliriz. Kısacası, işbu aydınlatma metninin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutmaktayız. Güncel aydınlatma metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihi en üstedir.

ÇEREZLER HAKKINDA

 

AYYILDIZ tarafından, sitede verilen Hizmetler kapsamında birtakım kişisel verileriniz işlenmektedir. Bu kişisel veriler şunları içerebilir: ad-soyad, vergi numarası, telefon numarası, adres, e-posta adresi, faks numarası, IP adresi, sosyal medya hesapları, konum bilgileri, ürün veya hizmet satın almanızla ilgili bilgiler, sitemizde görüntülediğiniz sayfalar, sitemizi mobil cihazınız ile ziyaret etmeniz halinde mobil cihazınızı tanıtan veriler ve tarafımıza vermeyi açıkça ve yazılı olarak tercih ettiğiniz ve onayladığınız veya üçüncü kişilerden bu açık onayınız ile elde edebileceğimiz diğer her tür bilgiye tarafımızdan erişilebilir ve bu bilgiler işlenebilir.

 

AYYILDIZ, yukarıda anılan kişisel verilerden bazılarını teknik bir iletişim dosyasını (Çerez-Cookie) kullanarak elde edebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası bir internet sitesi hakkında durum ve tercihleri saklayarak İnternet’in kullanımını kolaylaştırır. Teknik iletişim dosyası, internet sitesini kaç kişinin kullandığını, bir kişinin internet sitesini hangi amaçla, kaç kez ziyaret ettiğini ve ne kadar kaldıkları hakkında istatistiksel bilgileri elde etmeye ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından dinamik olarak reklam ve içerik üretilmesine yardımcı olur. Teknik iletişim dosyası, ana bellekte veya e-postanızdan veri veya başkaca herhangi bir kişisel veri almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır ancak kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının gönderildiğinde ikaz verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler.

KİŞİSEL VERİ TOPLAMANIN YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz, internet sitemizi ziyaretiniz kapsamında elektronik ortamda çerezler yoluyla Şirketimizin meşru menfaatine yönelik hukuki sebebe dayalı olarak toplanmaktadır. Toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işbu Çerez Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla da işlenebilmektedir.

 

KİŞİSEL VERİLERİN KİMLERE VE HANGİ AMAÇLA AKTARILABİLECEĞİ

 

6698 Sayılı Kişisel Verilen Korunması Kanunu’nun 5. ve 8. maddeleri uyarınca ve/veya ilgili mevzuattaki istisnaların varlığı halinde kişisel verileriniz mevzuat uyarınca gerekli olan hallerde, yukarıda belirtilen amaçların gerçekleşmesi ile sınırlı olarak, mevzuata uygun olarak, tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere paylaşabiliriz.

 

HANGİ ÇEREZLER HANGİ AMAÇLARLA KULLANILMAKTADIR?

Genel Olarak

AYYILDIZ olarak, https://www.ayyildiz.com.tr sitemizde çeşitli amaçlarla çerezler kullanılmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır;

Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, Site’de oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, Site içerisinde farklı sayfalara geçtiğinizde oturumunuzun devam etmesini sağlar.

Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması

Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Site’yi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması..

SİTEMİZDE KULLANILAN ÇEREZLER

Aşağıda sitemizde kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz. Sitemizde hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

İnternet Sitesi’nde kullanılmakta olan çerez (Cookie) türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir:

 

Zorunlu çerezler

Zorunlu çerezler internet sitemizin güvenlik, ağ yönetimi, erişilebilirlik gibi temel özelliklerini aktif eden çerezler olup, bu çerezler internet sitesinin sağlıklı çalışması için zorunludur. Bu çerezler tarafından toplanan bilgiler pazarlama amaçlı kullanılamaz. Bu tür çerezlerin kullanımına izin verilmezse sitenin çeşitli bölümleri çalışmayabilir. Örneğin, Site’de oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, Site içerisinde farklı sayfalara geçtiğinizde oturumunuzun devam etmesini sağlar.

Performans

Çerezleri

Sitenin geliştirmesine yardımcı olan isimsiz çerezlerdir. Bu tür çerezler, ziyaretçilerin siteyi nasıl kullandıkları hakkında bilgileri anonim toplayarak, sitenin performansının ölçülmesine ve iyileştirilmesini ve hangi sayfaların ne kadar sıkılıkla ziyaret edildiğinin öğrenilmesine yarar. Bu türe bir örnek WebAnalytics çerezlerdir. Bu çerezler tarafından toplanan bilgiler genellikle anonimdir ve pazarlama amaçlı kullanılamaz ve üçüncü şahıslara verilemez. Bu çerezlere izin verilmez ise site ziyaretleri tespit edilemez.

Fonksiyonellik

Çerezleri

AYYILDIZ ziyaretçi özellik ve tercihlerini hatırlamasına olanak sağlayan isimsiz çerezlerdir. Bu bilgilere dayanarak https://www.ayyildiz.com.tr her ziyaretçiye toplanan bilgiler doğrultusunda içerik gösterebilir, dil seçimini veya bir metin okurken seçilen font boyutunun hatırlanmasını sağlar. Bu çerezler, üçüncü taraf sağlayıcıları tarafından da ayarlanabilir. Bu tür çerezlerin kullanımına izin verilmemesi durumunda;

• https://www.ayyildiz.com.tr ‘nin bazı bölümleri kullanılamayabilir,

• https://www.ayyildiz.com.tr ‘nin sağlayabileceği desteğin seviyesini düşürebilir,

• https://www.ayyildiz.com.tr ‘nin tercihlerinizi hatırlamaması, size özel bir özelliğin kullanılmaması ya da gösterilmemesine neden olabilir. Tercihlerinizi hatırlamasını engeller.

 

Hedef çerezleri veya reklam

Çerezleri

Bu tür çerezler, AYYILDIZ bilgisi doğrultusunda genellikle sitenin reklam ağları tarafından yerleştirilir. Bu çerezler ilgi alanları profilinizi oluşturmak ve diğer sitelerle alakalı reklamlar göstermek için kullanılabilir. Örneğin, ziyaret ettiğiniz web siteleri ve satın aldığınız ürünler gibi, genel olarak hangi ilgi alanlarına sahip olabileceğinizi öğrenmek için kullanılabilirler. Söz konusu çerezlerin kullanım amaçları aşağıdaki gibidir;

• İlgili ve kişiselleştirilmiş reklamları göstermek

• Gösterilen reklam sayısını sınırlamak

• Reklam kampanyasının etkinliğini ölçmek

• Ziyaret tercihlerinizi hatırlamak

Bu Çerez bilgilerine izin vermezseniz farklı sitelerde size özel reklam deneyimi sunamayız.

 

ÇEREZLERİN KULLANIMINI NASIL KONTROL EDEBİLİRİM VE/VEYA DURDURABİLİRİM?

 

Tarayıcınızı tüm çerezleri reddetmek veya bilgisayarınıza bir çerez gönderileceğinde bunu belirtmek üzere ayarlayabilirsiniz. Ancak, bu, sitelerimizin veya hizmetlerimizin düzgün çalışmasını engelleyebilir. Tarayıcınızı, taramayı her bitirdiğinizde çerezleri silecek şekilde de ayarlayabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantılar vasıtasıyla, internet tarayıcınızın tipine uygun olarak çerez (cookie) kullanımını engelleyebilirsiniz:

 

Adobe Analytics

http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

AOL

https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser

Google AdWords

https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Google Analytics

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Chrome

http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Internet Explorer

https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox

http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Opera

http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Safari

https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

 

BİLGİ GÜNCELLEME VE DEĞİŞİKLİK

 

AYYILDIZ, gizlilik ve veri koruma prensiplerini güncel tutmak ve ilgili mevzuata uygun hale getirmek için işbu Gizlilik Politikası’nın içeriğini dilediği zaman değiştirebilir. Değişen Gizlilik Politikası https://www.ayyildiz.com.tr ‘un internet sitesinde ilan edilecektir. Gizlilik Politikası’nın güncel haline  https://www.ayyildiz.com.tr ‘un adresinden sürekli olarak ulaşmanız mümkündür. İşbu Gizlilik Politikası’nın değiştirilmesinden sonra AYYILDIZ’ın hizmet ve/veya uygulamalarını kullanmaya devam etmeniz halinde yapılan değişiklikleri kabul ettiğiniz varsayılır. AYYILDIZ’ın değişiklik yaptığı Gizlilik Politikası hükümleri internet sitesinde yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

 

VERİ SAHİBİ OLARAK HAKLARINIZ NELERDİR?

 

6698 Sayılı Kişisel Verilen Korunması Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,

 

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 Sayılı Kişisel Verilen Korunması Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme

 

haklarına sahiptir.

 

Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi, tarafımıza iletmeniz halinde başvurularınız en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, AYYILDIZ’ın KVK Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.

 

Bu haklarınızı kullanmak için www.ayyildiz.com.tr adresinde yer alan Kişisel Veri Başvuru Formumuzu doldurarak talebinizi Nispetiye Cad. No:4 Levent İSTANBUL adresine ıslak imzalı olarak elden teslim edebilir veya ayyildizsatis@hs1.kep.tr e-posta adresine güvenli elektronik imzalı olarak gönderebilirsiniz. Ayrıca tarafınızca tarafımıza daha önce bir e-posta adresi bildirilmiş ve AYYILDIZ sistemine kaydedilmiş ise bu kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak online@ayyildiz.com.tr adresine de başvuru formunu iletebilirsiniz.

Veri Sahibi, işbu Çerez Politikası’na konu bilgilerinin tam, doğru ve güncel olduğunu, bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olması halinde bunları derhal güncelleyeceğini taahhüt eder. Veri Sahibi’nin güncel bilgileri sağlamamış olması halinde AYYILDIZ’ın herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.

 

Veri Sahibi, herhangi bir kişisel verisinin AYYILDIZ tarafından kullanılamaması ile sonuçlanacak bir talepte bulunması halinde Site’nin işleyişinden tam olarak faydalanamayabileceğini kabul ile bu kapsamda doğacak her türlü sorumluluğun kendisine ait olacağını beyan eder.

 

AYYILDIZ olarak sitemizde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla iş bu aydınlatma metninin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel aydınlatma metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin başında bulabilirsiniz.

 

Kişisel verilerinizin AYYILDIZ tarafından işlenme hakkında daha detaylı bilgi için www.ayyildiz.com.tr adresinde yer alan AYYILDIZ Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nı okumanızı tavsiye ederiz.  

 

İletişim bilgileri

 

Adres: Nispetiye Cad. No:4 Levent İSTANBUL

Tel: 0212 2828399

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.